24.10.2019

Retkellä!

Tiistaiaamuna pakkasta on muutama aste ja lunta on jälleen yöllä satanut paikoittain. Marraskuu jolkuttelee jo ovella ja talvesta ei ole vielä tietoakaan. Ainakaan, jos katsoo ympärillä olevaa maisemaa ja lumen määrää. Siispä lähdimme ystäväni ja poikani kanssa vuorokauden kestävälle retkelle ilman sähköä, juoksevaa vettä ja toimivaa nettiä.


Itsekin älypuhelimen omistajana huomaan millaista aivokoomaa kyseinen värkki aiheuttaa. Mitään ei tarvitse miettiä tai pohtia, kun tuo pikkuinen kusiainen taskussa osaa kyllä kertoa vastauksen. Yksinkertaisimmatkin asiat etsitään Googlesta, sen sijaan että käytettäisiin niitä kovaa vauhtia lamaantuvia aivoja. Parastahan on, että tää kapula tosiaan tuntee mut. En ehdi kirjottaa ku "meen tänään" niin tämä alkaa ehdottelemaan lauseelle jatkoa "kauppaan", "juoksemaan", "töihin"..



Ruoka vaan maistuu aina paremmalta taivasalla. Oikeastaan mikä tahansa ruoka kelpaa: kuiva näkkärikin maistuu tähtien tuikkiessa ja poskien punottaessa taivaalliselta.


Eräkämpän tulisijoissa ystäväni vasta hakkaamat halot ritisevät ja varpaat lämpenevät hiljalleen. Kilometrien säteellä ei ole kuin me, toinen seurue, tähtitaivas ja syvä hiljaisuus. Eräkämppä saadaan takan ja kamiinan voimalla sen verran lämpimäksi ettei yöllä tarvitse kenenkään palella.


Keskiviikkona aurinko pilkahtelee ja ilma on ihanan raikas. Jääriitettä on ilmestynyt jo pitkospuille, pienimmille lammille ja ojan pohjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat