5.7.2018

Tarpeeton uusinta

Tämäkään kesäloma ei mennyt, kuten olin sen suunnitellut. Olen viettänyt viime päivät Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa, Oulun seudun esikartanossa ja tarkkailuosastolla. Terveiset sairaalasta siis.

Tiistaiaamuna oli jälleen kerran pakko hakeutua omaan hyvinvointikeskukseen. Kolmenkymmenenseitsemän kilometrin matka lääkäriin tuntui ylitsepääsemättömän pitkältä. Pissanäyte, jossa leukkarit 3+, nitriitit positiivinen ja punasolut 3+. Pika-CRP 48. Arvasin heti, että tulehdus on mennyt uudestaan munuaisiin. Surua, vihaa ja pettymystä. Tilanne tuntui taas niin kohtuuttomalta. Urologille soittoa. Lähete päivystykseen, siellä virtsaelinten UÄ, labrat ja NTA. Vastauksien jälkeen uusi konsultaatio urologille.

Radiologi ultrasi ensin oikean munuaisen, sitten virtsarakon ja lopuksi vasemman munuaisen. Kun Radiologi asetti ultran vasemman munuaisen kohdalle, hänen ilmeensä vakavoitui. Ajatukseni vahvistui.

"Virtsateiden UÄ:ssä vasemmalla lieväasteinen hydronefroosi. Vasemmalla pikarit ovat nestetäytteiset, mutta sirot. Rakossa virtsaa 30ml".

Ote radiologin lausunnosta. Kirurgian päivystyksessä yritettiin värkätä kanyylia paikoilleen. Amanuenssi pisti kerran huti, lääkintävahtimestari vuorostaan kolme hutia. Urologin suosituksesta minut ohjattiin sisätautien päivystäjän arvioon, infektiolääkärin hoitoon.

Keuhk ja syd ausk 0, takykardia. RR 139/99, p. 125. T37.2. Tänään CRP 49, noussut kotiutumisvaiheen CRP verrattuna.

Oysin tarkkailuosasto kutsui. Kanyylikin saatiin laitettua lopulta seitsemännellä pistolla. Jaoin huoneeni ystävällisen, mutta kuorsaavan 78-vuotiaan rouvan kanssa. Hyvin herttainen tapaus.




Tämänkin tulehduksen aiheutti bakteeri nimeltänsä Citrobacter koseri. Jo toinen kerta, kun bakteeri, jonka pitäisi olla herkkä kaikille antibiooteille, nousee munuaisiin. Tämä on helvetti. Se oli ja se on edelleen osuvin kuvaus olostani ja tilasta, jonka kanssa elän. Nyt kun katson valokuvia menneestä vuodesta, on kuin sieluni olisi nukkumassa. Niin vieraalta minä itse itselleni näytän. Taistelua päivästä toiseen, tunti kerrallaan. Odottaen, että arvon kusirakko alkaisi toimimaan kuten sen oli tarkoitettu.


Kaikki samat reppanat uudella kierroksella.

Ciproxin kuurin loputtua, yhden välipäivän jälkeen virtsanäyte oman terveysaseman kautta, jos virtsassa kasvaa tuolloin yhä Citrobacter koseri, niin tuolloin potilaasta pitää olla yhteydessä suoraan urologian poliklinikalle. Potilaalle aiemmin sovittu käynti urologian poliklinikalle, tästä tehty lähete kontrolliajan aikaistamiseksi".

Ote hoitopalautteesta. Kaiken kaikkiaan Ihan susipaska vointi, enkä toivoisi kyseistä edes pahimmalle vihamiehellekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat