18.3.2019

Lantionpohjan lihakset tikissä

Tai sitten ei.

Lantionpohjan lihakset ovat koko keskivartalomme perusta. Ne antavat lantion elimille tuen sekä säätelevät virtsa-, suoli- ja seksuaalitoimintoja. Lantionpohjalla on myös yhteys selkärankaan.




Emg-mittaukset tehdään sisäisesti lantionpohjasta ylläolevassa kuvassa näkyvän elektrodin avulla. Elektrodi yhdistetään mittariin, joka reagoi lantionpohjassa tapahtuvaan jännitykseen. Käytännössä siis uroterapeutin ohjeita noudattamalla jännitin ja rentoutin lantionpohjan lihaksia eri voimakkuuksilla ja mittari kertoi lihaksiston voimatasoja sekä kykyjä rentouttaa lihakset.

Vastaanotolla toimittiin niin, että uroterapeutti opasti laittamaan elektrodin vessassa liukuvoiteen avulla paikoilleen, jonka jälkeen mittari kytkettiin elektrodista roikkuvaan johtoon. Elektrodin kanssa pystyi liikkumaan aivan normaalisti. Mittaukset ja harjoitukset tehtiin seisoma - asennossa.

"Mitataan lihasvoimaa EMG-laitteella. Lepoarvot hyvät. Supistusvoima vaatimaton, numeerisia arvoja ei saada. Käteen supistus lähtee oikeaan suuntaan. Pakarat, reidet ja vatsalihakset pysyvät rentoina".

Osaan siis tehdä liikkeet oikein, mutta voimaa ei ole. Mittarilla voi pelata myös yksinkertaisia pelejä, jotka toimivat supistamalla ja rentouttamalla lantionpohjan lihaksia. Pelien avulla oli paljon helpompi keskittyä harjoitteluun ja se toi myös mukavan lisän käynnille.

Harjoittelun jälkeen henkilökohtainen elektrodi otetaan vessassa pois ja pestään hyvin. Sitä käytetään useamman kerran. Mittauksista selvinneillä tiedoilla uroterapeutti ohjeisti jatkoharjoittelua heikkouksien parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat