22.8.2017

Kolmas osastojakso

Sitä ei kauaa ehtinyt nauttia kotona olemisesta, kun kivut pakottivat hakeutumaan jälleen kerran lääkäriin maanantaina 21.8. Tällä kertaa menin naistentautien poliklinikalle, päivystävälle gynekologille sillä kipu oli levinnyt vasemmalle alavatsalle.

"Virtsarakon seinämät paksuuntuneet, ei sisäkaikuja".


Pienen harkinnan jälkeen minut otettiin naistentautien osastolle seurantaa varten. Kuten aina, myös nyt, otettiin PVK, CRP ja virtsanäyte sekä laadittiin lähete vatsan ultraäänitutkimukseen. Vatsan UÄ:ssä ei aktuellia, virtsanäytteessä Le+, Eryt 2+. VTI:n hoidoksi aloitettiin Nitrofur c 75mg. 
Sain itse valita, lähdenkö kotiin vai jäänkö osastolle seurantaan yön yli. Päätin jäädä osastolle sillä kivut olivat kovat. Sain muutamaa eri kipulääkettä, mutta mikään niistä ei tuntunut tepsivän. Lääkäri teki konsultaatiopyynnön urologille.

Tiistai - iltana 22.8. päivystävä urologi tuli käymään naistentautien osastolla.


"Invalidisoiva tilanne, joka pahentunut edellisestä osastojaksosta. Jatketaan hoidon koordinointia osastolta 5 käsin, jonne siirto tänä iltana, jos paikka saadaan".


Urologi antaa käskyn kerätä tavarani perusleiristä, jossa olen maannut päiviä. Ajattelen, että ei taas samalle vuodeosastolle. Vähänpä tiesin tuolloin tulevasta. Tuntui ettei mistään tule mitään. Itkin urologille, että leikkaa rikkinäisen kusirakkoni pois, en jaksa enää. Halusin eroon tuskista, joihin mitkään kipulääkkeet eivät tehonneet. Hiki valui ja olin täysin toimintakyvytön. Pitkän
 keskustelun jälkeen päädytään laittamaan cystofix leikkaussalissa. Ei muuta kuin suunta suihkuun ja yhdessä sairaanhoitajan kanssa käymään läpi anestesian esitietolomaketta ja sitten vain odotellaan saliin pääsyä.

Leikkaussaliin saapuu kaksi lääkäriä ja liuta sairaanhoitajia. Toinen lääkäreistä esittäytyy nukutuslääkäriksi ja alkaa laittamaan suoneeni nukutusainetta. Samalla hän kysyy, että mitä minulle kuuluu? Yritän vastata, mutta puheeni alkaa sammaltaa ja sitten tulee pimeys. Miten kauan olen nukutuksessa, sitä en tiedä, mutta sen tiedän, että olen heräämössä. Makaan vuoteessani, jonka kumpikin puoli on erotettu verhoilla toisista vuoteista. Vuoteita on useita ja niissä makaa leikattuja potilaita. Verenpainemansetti puristaa käsivarttani varttitunnin välein.


Cystofix
Aamulla yritin mennä vähän käytävälle liikkumaan. Vasen jalka ei kantanut yhtään. Kaikilla voimilla puristin tippatelinettä, jotta pysyisin pystyssä. Mutta vasemmalla jalalla kun yritin astua, se meni ihan täysin alta.

Maanantaina 28.8. tapasin fysioterapeutin, anestesialääkärin ja kipuhoitajan. Fysioterapeutin kanssa aloitettiin sähköstimulaatiohoito ja sain osastolle omatoimiseen kivunhoitoon TNS-laitteen. Anestesialääkärin toimesta purettiin kipupumppu pois. Kipuhoitaja kävi kysymässä lähinnä vointiani ja kipuja. Lisäksi tapasin psykiatrisen sairaanhoitajan ja sosiaalityöntekijän.Tällä osastojaksolla värjättiin myös pissaa
Perjantain aamukierrolla puhuttiin kotiutumisesta. Noin yhden aikaan päivällä hoitajat tulivat aikomuksenaan antaa Uracyst-huuhteluhoidon vielä ennen kotiin pääsemistä. Teippien poiston yhteydessä kystostoomakatetri kuitenkin irtosi, joten en päässyt kotiin vielä päivällä.

"Tämän jälkeen ponnistellen sai pienen määrän virtsattua, mutta kertakatetroitiin reilu 800ml virtsaa".


Urologit lähtivät kuka minnekin, joten kukaan ei joutanut heti laittamaan uutta katetria. Jouduin odottamaan iltakierrolle.


Iltakierron urologi kysyi, antaisinko laittaa uuden kystostoomakatetrin osaston toimenpidehuoneessa. Leikkaussaliin päästäisiin aikaisintaan maanantaina. Suostuin. Urologi laittoi vaijeriohjatusti entistä reittiä pitkin uuden kystostoomakatetrin, joka alkoi toimimaan ongelmitta. 
Hoitaja antoi tämän jälkeen vielä ennen kotiin pääsyä Uracyst - huuhteluhoidon rakkoon. Sitten ei muuta kuin suunta kotia ja toivoa, että ei tarvitsisi ihan heti asioida tässä talossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Lonkan ultraääniohjattu lääkeaineinjektio

Pelkään nykyään neuloja ja pistämistä aivan hulluna. En tiedä kumpaa pelkään enemmän. Todennäköisesti molempia yhtä paljon. Sairaalassa onne...

Blogin parhaimmat