18.4.2022

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys.

Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se irtosi todistusvalinnalla. Opinnot alkoivat heti täydellä tohinalla tammikuussa 2022. Sain sieluuni ammattilaisten ja jatkossa sisun ja uhmankin siivittämänä enemmän kuin alun shokin jälkeen uskoinkaan. Soteala on tuntunut aina omalta ja oma sairastuminen on vain vahvistanut sitä. En valinnut sotealaa sen kuuluisan kutsumuksen vuoksi vaan kiinnostuksesta ihmisiin, hoitotieteeseen, lääketieteeseen ja ihmisen biologiaan. Se, mitä vaikkapa lääketieteen puitteissa voidaan tehdä on uskomatonta. Oon potilaana saanut nähdä ja kokea aitiopaikalta sen rautaisen ammattitaidon ja osaavat kädet. Tiedän mitä se on, kun potilaan eteen tehdä kaikki voitava. Tiedän mitä se on ja miltä se tuntuu, kun puhalletaan yhteen hiileen. Tiedän myös mitä se on, kun kaiken kiireen ja paineen keskellä autetaan, tuetaan, lohdutetaan ja ollaan läsnä. Haluan tulevaisuudessa olla se, joka tekee potilaidensa eteen kaiken voitavan.

Blogi on viettänyt hiljaiseloa, sillä opinnot ovat vieneet kaiken liikenevän ajan ja vapaa-ajan. Ai miten niin ruuhkavuodet. Halusin perustaa tämän blogin lähinnä itseni takia, asioiden käsittelemiseksi, tuoda sen myös lähimmäisteni eteen, jotta he voisivat ymmärtää minun oikkujani paremmin ja ehkä heille, jotka joskus kokevat jotain samanlaista ikävää. Blogi siis toistaiseksi pysyy, yritän repiä aikaa postauksille. Viime aikojen lataus kai purkautuu ja ylikierrokset ovat kuumentuneet vähän liian koviksi. Se, että antaa itsestään, luo uutta ja heittäytyy, vaatii veronsa.

Kiitän naurusta ja kyynelistä, riemusta ja tuskasta. Se kaikki on ollut kasvua. Elämäni oli vuosia täynnä kyyneleitä, tuskaa ja loputtomaltakin tuntuvaa ahdistusta. Nykyään osaan taas hymyillä ja nauraa aidosti. Elän elämää mitä normaalit ihmiset elää ja uskallan unelmoida asioista, jotka näyttävät elämälle suuntaa. Sairaus on edelleen osa minua, mutta se ei määrittele sitä kuka tai minkälainen olen. Elämän voi elää joko sairauden varjossa tai elää elämän, joka jättää sairauden varjoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat