20.8.2021

Hanna eläköityy telakalla

Tekevälle sattuu ja varpaita murtuu, jep jälleen! Seisoin paikoillani ja yritin kohentaa asentoa suoremmaksi. En kaatunut, en lyönyt varvasta mihinkään. Mitään isoa ja maata mullistavaa ei siis tapahtunut. Kipu isovarpaan kohdalla on kuitenkin saman tien helvetillinen ja mustelmaa alkaa tulla. Voi helvetti. Ihan on sellainen tunne, että mitä mikään enää kannattaa. Kaikki on liian haurasta ja päättyy kuitenkin huonosti. Ei muuta kuin vakuutusyhtiöön yhteys ja seuraavana päivänä Mehiläiseen näytille. Nolouden huippu, mietti Hanna kun RTG-kuvaa otetaan!

"Oikealla I-varpaan distaalifalangin basiksen plantaarireunalla hyväasentoinen intra-artikulaarinen murtuma".

Jaha, no voi perkele sentään. Ei muuta kuin viereiseen varpaaseen teippaus ja maanantaita odottelemaan, jolloin ortopedi soittaa isovarpaan kohtalosta.

"Murtumafragmentti I-varpaan fleksorin kiinnitysalueella".

Se tarkoittaa Suomeksi sitä, että luusta on palanen lähdössä irti ja jos se lähtee irti, se voi huonossa jamassa katkaista sen jänteen, joka liikuttaa isovarvasta. Jos palanen lähtee irti, täytyy laittaa ruuvi, mutta jos se ei lähde irti, voidaan antaa parantua itsekseen. Hienosti ajoitettu tapaturma! Ensi kuussa pitäisi olla osteotomian rojujen poisto, mutta jännä nähdä. Toivottavasti murtuma hoituu itsekseen ja rojut päästään ottamaan pois. Seuraava tuomion hetki on isovarpaan suhteen ensi viikon torstaina. Tällä menolla saan eläköityä telakalla. Just kun sain pyöräilyn viikkokilometrit nostettua viidenkympin tienoille..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat