14.5.2019

SNM

Kävin aiemmin tänään urologian poliklinikalla urologin vastaanotolla keskustelemassa sakraalisesta neudomodulaatiosta ja siitä, mitä se eritoten kohdallani todellisuudessa tarkoittaa. SNM:n tehtävänä on lähettää sähköimpulseja ristiluun alueen hermoon. Neuromodulaattori muuntaa hermon toimintaa ja hoidon onnistuessa se palauttaa normaalia toimintaa alueelle, jossa on oireita. Kyseistä hoitoa on kohdallani mietitty aiemminkin, mutta esimerkiksi viime vuoden viisitoista sairastettua infektiota muuttivat suunnitelmat.



Testilaite on noin 4 viikkoa, jonka aikana kannan ulkoista neuromodulaattoria vyöpussissa lantiolla. Lisäksi pidän tarkkaa kirjaa virtsarakon toiminnasta, karkailusta ja kivusta. Jokaisesta omat päiväkirjat. Toimenpiteen riskeinä infektio ja kohdallani suurempi riski saada esimerkiksi hermosärky, koska lantion alueeni hermotus toimii miten toimii.

Kun urologi kysyi kestämistäni snm:n laitosta aiheutuvasta kivusta, vastasin että se kipu taitaa olla pientä verrattuna tähän kipuun, joka on kusirakossa ja lantion alueella 247365. Puhumattakaan virtsarakon toimimattomuudesta.

En osaa sanoin kuvailla, miten kiitollinen ja onnellinen olen tästä mahdollisuudesta päästä kokeilemaan tätä hoitoa! Alustava ennuste on lääkäreiden mukaan huono. Vaikea tilanne ja lukuisat oireet ei ole se paras mahdollinen lähtökohta. Odotettu hyöty on tällä hetkellä alle 50%. Eli hoidon onnistumisen mahdollisuus on pieni. Ihanteellisessa tilanteessa virtsarakko alkaisi toimimaan, kuten sen kuuluisi ja toistokatetroimisen voisi lopettaa. Aion keskittyä täysillä itseni kokonaisvaltaiseen hoitamiseen, jotta varmistan elimistölleni parhaat mahdollisuudet saada hoidosta kaikki hyödyt irti. Katsotaan, pääsenkö snm:n laittoon jo kesäkuussa vai meneekö alkusyksylle, tapaukseni kun ei ole kiireellisyysluokituksen kärkipäässä. Mietin itse kuitenkin sitä, että onko parempi viettää kesäloma ilman rajoituksia ja pahaa oloa ja lykätä laitto suosiolla alkusyksyyn. Tai Lost In Kainuun jälkeen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat