9.1.2019

Hypertensio

Kävin tuossa ennen joulua hyvinvointikeskuksen lääkärillä asiasta, joka ei sinänsä liity arvon kusirakkooni millään tapaa. Munasarjakysta oli revennyt. Tämä selvisi tosin vasta eilen, kun kävin keskusneuvolassa ultrassa.

Hyvinvointikeskuksen lääkäri kiinnitti huomionsa korkeaan verenpaineeseeni tai tarkemmin korkeaan alapaineeseen. Sainkin ohjeet kotiseurantaa varten. Neljänä seuraavana päivänä minun tulisi kaksi kertaa päivässä mitata verenpaineeni ja kirjata ne omahoitoon. Tein työtä käskettyä ja kun kävin tiedot syöttämässä tietokantaan, huomasin, että omahoitoon oli tullut lääkäriltä viesti, jossa hän pyysi minua käymään laboratoriossa verinäytteiden ja kusinäytteen antoa varten. Aika tulisi varata aamuksi, jonka jälkeen menisin hyvinvointikeskukseen kyseisen lääkärin vastaanotolle.

Sukurasite. Se meillä ainakin on. Äidillä, mummilla ja mummun siskolla on kaikilla heillä verenpainetauti ja sen hoitoon verenpainelääkitys. Tosin kaikki heistä ovat olleet keski-ikäisiä tai sen ylittäneitä, kun verenpainetauti on todettu ja siihen verenpainelääkitys aloitettu. Konsultoin tohtori Googlea. Elintavat ja elintapamuutokset oli ensimmäisenä vastassa. Liikun päivittäin ja syön terveellisesti, nipottamatta. Alkoholia käytän muutaman kerran vuodessa. Suolan käyttö on minimaalinen ja lisättyä suolaa käytän harvemmin. Salmiakkia en syö ja lakritsia harvemmin, joten nämä tuskin selittävät korkeita verenpaineitani. Syke on ollut useamman kuukauden korkea. Leposyke heittelee sadassa ja kun liikun, syke heittelee kahdensadan tienoilla. Aiemmin kesällä, kun infektiokierre oli päällä, korkeaa sykettä selitettiin elimistön tulehdustilalla. Urosepsiksen aikaan leposyke oli korkeimmillaan sadan kuudenkymmenen tienoilla. Ja koska en pystynyt nukkumaan, sain lääkettä, joka laski sykettä.

Tänään kävin lääkärin vastaanotolla hyvinvointikeskuksessa verenpaineista. Konsultaatiopyyntö sisätautilääkärille tehdään kuulemma aina, kun kyseessä on alle 30-vuotias, jolla on korkeat verenpaineet. Propral 40mg menee nyt kahdesti päivässä, jonka jälkeen voidaan nostaa se vielä menemään kolmekin kertaa päivässä. Buranan käyttäminen pitäisi lopettaa. Odotetaan konsultaatiopyynnön vastaus sekä kuukauden päästä uusi neljän vuorokauden verenpaineseuranta.

Niin tai näin. Elämä kulkee kodin, apteekin ja eri lääkäreiden vastaanottojen luomassa kolmiossa. Vietän päiviä kotona sängyn pohjalla itseinhossa. Se on kumma homma saatana, että kun hetken näyttää hyvältä niin eiköhän kohta taas mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat