15.1.2019

Huuhteluhoidot

Kesäkuu 2017 - siitä alkoi vuosien helvetti. Jäljellä on katkeruus. Olen menettänyt terveyteni, ammattini ja koko elämäni. Tämä kusinen paska on vienyt minulta lähestulkoon kaiken. Suurimpana tappiona se vei kuitenkin luottamukseni terveyteeni ja kehooni ollessani vain 23-vuotias. Joudun elämään sen asian kanssa, että olen välillä kärsinyt ehkä vähän turhankin kohtuuttomasti. Tästä alkoi minun oppikouluni.

Näytän keskisormeani ylös ja alas, välillä tuplasti joka puolelle, jos se vain johonkin osuisi. Menneiden kuukausien voimasanat voi pukea sanoihin "miksi" ja "vittu mitä kusista paskaa". Syksyllä infektiokierteen ollessaan pahimmillaan päällä, pelko kulki vierelläni koko ajan. Oli miltei mahdotonta yrittää pysyä vahvana niillä todennäköisyyksillä, joiden kanssa elin. Uusia infektioita tuli jatkuvasti. "Epäreilua" -vaiheen jälkeen tuli viha. Vaikeinta oli se ettei ollut ketään, ketä vihata. En voinut hyväksyä sitä mitä minulle oli tapahtumassa. Tai sitä, että niin monta pahaa asiaa tulivat perä jälkeen. En voinut uskoa, että kaikki se tapahtui samaan aikaan. Se oli kuin ketjureaktio, jolla ei ollut aikomustakaan loppua. En osaa enää kertoa, että kuinka monta kertaa on otettu veri- tai kusinäytteitä, montako kertaa olen istunut eri lääkäreiden vastaanotoilla tai montako kertaa on otettu magneettikuvat, tietokonekuvat tai ulrattu arvon kusielimeni.

Virtsarakon kipu on tällä hetkellä sietämätöntä. Yöt nukutaan pätkissä, jos nukutaan ollenkaan. Kerroin keskusneuvolan naistentautien erikoislääkärille sekä uroterapeutille, että sen verran kauan olen itseni kanssa elänyt, että tiedän kyllä milloin sattuu oikeasti. Ensimmäinen pidempi virtsarakon huuhteluhoitojakso jouduttiin lopettamaan kesäkuussa 2018, koska tilanne oli kaikin puolin liian huono. 

Aiemmin viime viikolla soitin arvon kusirakon kivusta urologian poliklinikalle, uroterapeutille. Mietittiin tähän akuuttiin hätään ensisijaisesti huuhteluhoitojen jatkamista. Ehdotin itse huuhteluaineen vaihtoa ja anelin uroterapeutilta urologin siunausta asialle. Molemmat oli samaa mieltä, sekä urologi, että uroterapeutti - huuhteluainetta ei vaihdettaisi, koska tämän hetkinen kiputilanne kusirakon kanssa on jo nyt tarpeeksi hankala ja lisää ongelmia ei haluta. Kiitos heille ajattelevaisuudesta.

Itsessään virtsarakon Uracyst-huuhteluhoito ei kauaa kestä. Ensin katetroidaan virtsarakosta pissa pois. Sitten laitetaan samaa katetria pitkin huuhteluaine rakkoon (20 ml), jonka jälkeen katetri otetaan pois. Aineen annetaan olla rakossa mielellään minimissään 30 min, mutta mitä kauemmin, sen parempi. Tämän jälkeen arvon kusirakon voi tyhjentää.

Huuhteluhoidoilla jatketaan seuraavat viikot. Jos nyt joku kysyisi, kuinka voin arvon kusirakkoni kanssa, en osaisi vasta muuta kuin, että en tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat