13.6.2018

Pissalla päivystyksessä

Yksi varsinainen naiseuden vitsi on kyllä lyhyt virtsaputki. Kiitos tuon lyhyen, 3-5 cm:n mittaisen piuhan - puolet naisista saavat vähintäänkin kertaalleen virtsatieinfektion elämänsä aikana. Tuo lyhyt virtsaputki tekee sen, että esimerkiksi suolistosta (jep, peppureiästä) peräisin olevat bakteerit pääsevät nousemaan virtsaputkea pitkin hyvinkin nopeasti virtsarakkoon.

Viime yö oli kamala. Suorastaan ihan hirveä. Oli hiki - ei ollut - no olihan. Paleli - ei palellut - no palelihan. Ihan järkyttävä kipu kummassakin munuaisessa. Muu talonväki nukkui, minä itkin vuolaasti räkä poskella.

Eihän se auttanut aamulla kuin lompsia jälleen kerran lääkäriin. Kello oli jotain 6:50, kun sain luuni yhteispäivystykseen. Mietin aamulla tovin ensin, että odotanko kahdeksaan, jolloin menisin omaan hyvinvointikeskukseen. Vai lompsinko suorinta tietä yhteispäivystykseen. Onneksi lompsin. Luukulla sain itkun seasta soperrettua sairaanhoitajalle, että mikä minut siihen aikaan sinne tuo. 

Jos yöllistä tai edes aamun kipua munuaisissa pitäisi arvioida asteikolla yhdestä kymmeneen. Kipuni olisi sata. En kyennyt edes pelkäämään. En jaksanut miettiä, että pääsenkö ikinä sairaalasta tai kuolenko - saati harmitella hukkaan menevää vapaapäivää. Yritin kaikin voimin olla paikoillani, jotta kipu ei yltyisi.

Itkin myös hyvinkin vuolaasti sairaanhoitajan ja lääkärin tehdessä mittauksia ja tutkimuksia. Labran kautta otettiin lisäksi vielä veriviljely, jotta nähdään onko veressä havaittavissa infektioita. Maanantaina päivystyksessä otetun virtsan bakteeriviljelyn vastaus on tänään tullut, mutta eihän se enää hyövää, koska bakteeri virtsassa on jo vaihtunut. Nyt odotellaan vastausta siitä, että mikä bakteeri siellä nyt on.

Munuaisten alueet molemmin puolin hyvin koputusherkät. Pulssi 145/min, RR 150/115 ja lämpö 39,4°C. Labroissa leukkarit 18,1 ja CRP 24. Yhteispäivystyksessä aloitettiin Zinacef suonensisäisesti, nesteytettiin ja annettiin tipan kautta kipulääkettä.

Lääkärin kanssa keskusteltiin tilanteestani ja tultiin siihen tulokseen, että sikäli vointi sen sallii niin pääsen kotiin. Ja kotisairaanhoito käy meillä laittamassa mulle antibiootin suonensisäisesti kolme kertaa vuorokaudessa. Toki täytyy muistaa, että jos vointi huononee tai kivut yltyvät niin suunta sitten yhteispäivystykseen.

2 kommenttia:

  1. Ihan järkyttävän hirveä tilanne sinulla.
    Ei ulkopuolinen voi tajuta kuinka kamalaa sinulla on. Miten joku voi joutua noin kärsimään. Kamalaa.
    Toivon sinulle parempaa ja kivutonta huomista <3

    VastaaPoista

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat