23.9.2017

Hydrodistensio

Monelle voi tulla yllätyksenä, että "pieni" urologinen ongelma saattaa aiheuttaa isoja terveysongelmia niin sanotusti päästä varpaisiin. Pilata ihmisen sosiaalisen elämän sekä tuhota koko normaalin elämän.

Urologiselta osastolta kotiutuessani - tehtiin sellainen hoitosuunnitelma, että kävisin joka perjantai urologian poliklinikalla rakkohuuhtelussa. Aluksi kuudesti ja sikäli niistä olisi apua, jatkettaisiin huuhteluhoitoja sen jälkeen muutaman viikon välein. Kävin jälleen kerran rakkohuuhtelussa uroterapeutin luona 22.9 ja sen jälkeen kontrollikäynnillä urologin luona. Käytiin läpi Uracyst-huuhteluiden ja lääkkeiden vaikutuksia. Todeten ettei kummastakaan ole ollut apua.

"Uracyst-huuhtelut, näille ei vastetta, huuhtelut lopetetaan".


Pohdittiin yhdessä sitä, mille seuraavaksi alettaisiin ja mistä voisin mahdollisesti hyötyä. Olihan jo monet eri lääkkeet, fysioterapia ja sähköstimulaatiohoito kokeiltu. Sitten se tuli; 

"seuraavaksi voitaisiin kokeilla virtsarakon venytystä, hydrodistensiota".


Siinä sitten oltiin hiljaista Hannaa vähän aikaa. Kokeilla mitä? missä? millon? Kävimme läpi tulevaa toimenpidettä. Siihen liittyviä komplikaatioita ja sitä, millaista hyötyä voisin siitä mahdollisesti saada. Taas tuntui siltä, että hoitavalla lääkärillä oli kaikki aika maailmassa vastata mun jokaiseen kysymykseeni, joten käytiin koko toimenpide perinpohjaisesti läpi.

"Virtsarakon venytys tehdään aina nukutuksessa. Virtsarakkoa täytetään keittosuolalla ja rakon venyttymistä seurataan tähystysmonitorin kautta. Nestetäyttöä pidetään virtsarakossa noin muutaman minuutin ajan ja täyttö voidaan vielä toistaa".


Seuraavaksi suunta sairaanhoitajan haastatteluun, jotta voitaisiin välittömästi täyttää anestesian esitietolomake, koska toimenpide haluttaisiin tehdä mahdollisimman pian. Kotiin lähdin "eväinä" Arcoxiaa, Triptyliä, jumppaohjeita ja b-lausunnolla sairausloman jatkoa lokakuun loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Lonkan ultraääniohjattu lääkeaineinjektio

Pelkään nykyään neuloja ja pistämistä aivan hulluna. En tiedä kumpaa pelkään enemmän. Todennäköisesti molempia yhtä paljon. Sairaalassa onne...

Blogin parhaimmat