12.12.2017

Älä tuu siihen droppaa mun tunnelmaa

Lääkitys kohdalleen... tai sitten ei.

Lääkkeet - uhka vai mahdollisuus? Vai uhka ja mahdollisuus? Parhaimmillaan lääke tai lääkkeet voivat muutamassa viikossa muuttaa elämän suuntaa ja tuntemuksia niin ettei tarvitse murehtia aikoihin. Ne voi myös vaikuttaa niin, että elämä löytää vihdoin oikean suunnan ja kaikki muuttuu paremmaksi. 

Harvemmalla tosin käy niin. On ihmisiä, jotka käyvät läpi järkyttävän lääkearsenaalin ja etenee elämässään kuin koekaniinit konsanaan. On raskasta ja turhauttavaa aloittaa ja lopettaa lääkityksiä kerta toisensa jälkeen. Sitten on olemassa vielä se lauma, joka on käynyt läpi jo kaiken. On käyty läpi markkinoilla olevat lääkkeet ja on puhuttu niin perkeleesti ammattilaisen jos toisenkin kanssa, mutta mikään ei tunnu auttavan.

Mielialalääkkeistä en ole huomannut esimerkiksi mitään vaikutuksia. En sivuvaikutuksia enkä olotilan paranemista. Näiden lääkkeiden käytön pitäisi tehdä mielialasta tasaista. Kyllä mulla edelleen kuohahtaa entiseen tapaan ja huolet vaikuttaa mielialaan toistuvasti.

Lisäksi mulla on menny Betmiga, Detrusitol, Tamsumin, Tolterodin, Gabrion - ei minkäänlaista vastetta rakon toiminnalle. Tai näitä on lähinnä määrätty rakkoa rauhoittamaan ja karkailuun - tosin Tamsumin lisää karkailua ja Gabrionilla on rakkoa lamaava vaikutus.. eli eli.. yhtä oravanpyörää.




Kohta kuusi kuukautta on tullut vedettyä aika koviakin aineita. Nyt ne kaikki on tauolla, toistaiseksi ja olen tyytyväinen tähän lääkkeettömään vaiheeseen. Ihanaa, kun ei tarvitse joka maanantai aamu pyöritellä droppipurkkeja ja dosettikin lojuu käyttämättömänä. Päädyttiin siis hoitavien lääkäreiden kanssa laittamaan tauolle kaikki muut, paitsi Lyrica. Senkin annostusta laskettiin, jotta nähtäisiin kaiken varalta miten käy näön kanssa. Venlafaxinia on pudotettu tämä viikko, ensi viikolla sekin loppuu kokonaan. Odotan sitä, että nämä lääkkeiden lopettamisesta johtuvat oireet helpottaa (väsymys, ruokahaluttomuus jne..), ja sitä mikä olo on sitten, kun ylimääräiset kemikaalit on saatu elimistöstä pois. Sen tiedän, että kun tämä lääkehelvetti on tältä erää ohi - en hetkeen vedä mitään droppeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat