31.12.2017

2018!

Vuosi 2017 oli oikea haasteiden ja vastoinkäymisten vuosi, mutta hengissä ollaan edelleen. Vuosi 2017 on ollut ihmeellinen ja ainakin meidän elämää mullistava vuosi. Se on ollut täynnä yllätyksiä, toivon ja epätoivon hetkiä, uuden oppimista, rakkautta ja ihania hetkiä ihanien ihmisten seurassa.

Joulu on ohi, pakko se on myöntää. Ajatukset kääntyvät väkisinkin jo tammikuuhun ja ensi vuoteen. Mitähän se tuo tullessaan? Kalenteri on ainakin tammikuun osalta täynnä. Tänään on vuoden 2017 viimeinen päivä. On pelottavaa, että aika kuluu niin nopeasti vaikkei mitään tekisikään. Näin vuoden viimeisenä päivänä tulee mietittyä mennyttä ja tulevaa. Elämässä on kaikenlaista ja tulee olemaan. Kevättä ja valoa kohti mennään!

Uusi vuosi, uusi minä. Näinhän se loru menee, eikö? Itse en ole ikinä tehnyt yhtään uuden vuoden lupausta, enkä tee jatkossakaan. Siihen on yksinkertainen selitys - koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan! Tämän olen nyt viimeistään oppinut. Parempi mennä siis päivä kerrallaan ja katsoa mitä tuleva vuosi meille antaa. Uudessa vuodessa on jotain mystistä. Koko maailma pysähtyy juhlimaan "uutta alkua". Vanha vuosi jätetään taakse ja uudelle vuodelle tehdään lupauksia. Nykyään lupaukset taitaa olla pikemminkin to do - lista tammikuun parille ensimmäiselle viikolle.

Pentti Sydänmaanlakka listaa Älykäs itsensäjohtaminen - kirjassaan seitsemän itsenäjohtamisen perusperiaatetta. Näistä ensimmäinen on merkitys (pysähtyminen) - elämässä, syvemmän merkityksen etsiminen. Tällä ei tarkoiteta sitä, että nyt pitäisi sännätä Balille etsimään elämän tarkoitusta. Pikemminkin voisi pysähtyä säännöllisin väliajoin kysymään itseltään, että mitä elämällään tekee ja mihin on menossa. Jottei pysähtymiset pääsisi unohtumaan - uusi vuosi voisi olla jokaiselle pysähtymisen paikka. Mihin elämäni on menossa? Veikö viime vuosi minua kohti unelmiani? Olenko onnellisempi kuin vuosi sitten? Miksi? Miksi en? Minkä tulisi muuttua, jotta vuoden päästä olisin onnellisempi? Onko elämässäni kaikki nyt niin kuin toivoisin? Jos ei niin miksi ei?

Jos nyt kuitenkin lupaan tai yritän luvata jotain ensi vuodelle niin; lupaan yrittää opetella keskittymään parantumiseen, palautumiseen, omaan hyvinvointiin, niihin asioihin, jotka antavat energiaa ja välttää kaikkea, mikä voisi kuluttaa entisestään.

Oon niin valmis sanomaan hyvästit vuodelle 2017. Tulen muistamaan tuon vuoden opettavaisena kaikin puolin ja se on kasvattanut henkisesti paljonkin. Kaikki järjestyy aina, tavalla tai toisella. Näin haluan ainakin uskoa.

"Uuden vuoden taian tein,
 sen sylissäni ulos vein.
 Tuulen mukana sinulle heitin,
 pehmeillä toiveilla hellästi peitin.
 Ettei särkyisi taika,
vaan tulisi onnen aika".

Uusi vuosi, ihan käyttämätön ja tuore. Mielenkiinnolla odotan, millainen vuodesta 2018 mahtaa tulla!

Toiveikasta ja onnekasta uutta vuotta 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hanna suosittelee

Mikä musta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys. Hain syksyn yhteishaussa 2021 opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Ei mennyt kuin hetki, kun sain tietää koulupaikasta. Se...

Blogin parhaimmat